Honing van de robot
Honing van de robot

Honing van de robot

Automatische bijenhal van Beewise

Eerder kon je hier al lezen over honing zonder bijen. Door nectar te laten gisten met genetisch gemanipuleerde organismen brouwt het bedrijf Melibio honing. Een ander bedrijfje, Beewise, ziet de bijen wat liever maar imkert dan weer niet graag. Zij werkten met de Beehome een volledig automatisch systeem uit om te imkeren vanuit je luie zetel.

iPad imkeren

Bijen, een ipad, een robot en je luie zetel. Meer heb je niet nodig om te imkeren met de volledig automatische bijenhal van Beewise.

Een grote container, de zogenaamde BeeHome, die volledig autonoom werkt op zonne-energie, is onderverdeeld in frames waarin verschillende bijenvolken kunnen worden geplaatst.

De temperatuur en de vochtigheidsgraad in de container worden netjes geregeld op maat van de bijen.

In de container bevindt zich een robot die al het imkerwerk doet. Deze imkerrobot verzamelt gegevens en voert handelingen uit. De ‘imker’ volgt alles vanop de ipad.

Zwermdetectie

Het systeem gebruikt artificiële intelligentie om volken die op zwermen staan te detecteren. Zodra eentje gevonden gaat de imkerrobot de omgevingsfactoren in de kast zodanig aanpassen dat de zwermdrift hocus-pocus-pats verdwijnt.

Automatische honingoogst

De robot detecteert volle honingramen en zodra er genoeg raten zijn om een emmer honing te vullen begint de robot honing te oogsten.

Echte honing-van-de-robot!

Lees meer: https://www.beewise.ag/#video-block

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *