Imkersbond Grobbendonk
Imkersbond Grobbendonk

Imkersbond Grobbendonk

Imkersbond Grobbendonk

Op zoek naar de imkersbond in Grobbendonk en Bouwel? Dan zit je goed bij Imkers Neteland, de lokale imkervereniging van Grobbendonk. Tot 2020 noemde onze imkerbond “Bij Grobbendonk”, toen nog een feitelijke vereniging. Ondertussen zijn we geëvolueerd naar een vzw die imkers ondersteunt en activiteiten rond het thema bijen en imkeren organiseert in Grobbendonk en Bouwel.

Ben je zelf imker en wil je graag in contact komen met lokale imkers uit Grobbendonk en Bouwel? Sluit je dan hier aan als lid van onze imkersbond.

Imkers in Grobbendonk en Bouwel

Grobbendonk is een gemeente met heel wat imkers. De imkersbond van Grobbendonk nam in het verleden het initiatief om samen met de gemeente te werken aan een bijvriendelijke omgeving. Langs de wegen en in de wijken in Grobbendonk werden heel wat nuttige bijenbomen aangeplant onder impuls van onze imkersvereniging:

Zo kom je in Grobbendonk en Bouwel heel wat Lindebomen tegen langs de wegen. De laatste jaren werden er zelfs nog heel wat bijgeplant.

Toeren om te loeren Grobbendonk

Elk jaar staan we met een uitgebreide bijenstand op Toeren om te Loeren aan de kasteelhoeve in Grobbendonk. Hier kan je honing, propoliszalf, propolis tinctuur en bijenwas aankopen. En uiteraard zijn er elk jaar weer onze Bokes met honingspek: ondertussen wereldberoemd in Grobbendonk.

lentedrink grobbendonk

Lokale honing uit Grobbendonk

Ben je op zoek naar lokale honing dan kan je terecht bij de lokale imkers van Grobbendonk en Bouwel. Honing lokaal kopen is altijd een goed idee. Honing bevat heel wat pollen uit de omgeving en helpt je om eventuele allergiëen te temperen. Zeker voor kinderen is lokale honing aan te raden om een goed immuunsysteem op te bouwen. Denk er wel aan om honing niet te geven aan kindjes jonger dan één jaar.

Je vindt onze imkersbond ook terug in de lokale verenigingen gids van Grobbendonk: https://www.grobbendonk.be/verenigingen/detail/18/imkers-neteland-vzw

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *