Klasbezoek bij de imker
Klasbezoek bij de imker

Klasbezoek bij de imker

Vrolijke bende uit Nijlen bezoekt onze brave bijtjes

Hoog bezoek bij onze bijen! De leerlingen van het Sint-calasanzinstituut uit Nijlen kwamen op klasbezoek in het bijenatelier van imker Anne. De enthousiaste jongeren maakten er kennis met het imkeren, proefden onze verschillende soorten honing en konden van dichtbij de honingbijen zien rondlopen in een echte bijenkast. Over een spannend klasbezoek gesproken!

In het bijenatlier benadrukte Anne het belang van de bijen voor de bestuiving. Ze demonstreerde de verschillende materialen die een imker gebruikt bij het verzorgen van een bijenvolk en bij het oogsten van honing. Daarna zagen de kinderen in kleine groepjes hoe de bijen in en uit de bijenkasten vliegen en volop stuifmeel verzamelen om de jonge bijtjes groot te brengen.

klasbezoek-imker-nijlen
Leerlingen uit Nijlen op bezoek in het bijenatelier van imker Anne

Jij ook op klasbezoek bij de imker?

Bijen houden van bloemen. Ze vinden er hun nectar om honing van te maken en stuifmeel om hun babybijtjes groot te brengen. Ze bezoeken er wel duizenden per dag.

Benieuwd hoe dat allemaal in z’n werk gaat?

De imker vertelt het hele verhaal van de bloemetjes en de bijtjes in geuren en kleuren. Hij of zij is iemand met een bijzondere passie voor bijen en vertelt maar wat graag het fascinerende verhaal van deze brave beestjes. Een bezoek bij een imker is steeds een boeiende en leerrijke belevenis.

En je hoeft zeker niet bang te zijn van de bijen .Bijen steken niet zomaar en de imker begeleidt een bezoek zorgvuldig zodat de bijen rustig en braaf blijven en je op een veilige manier naar de bijtjes kan kijken.

Kom je eens graag langs? Laat het ons weten via info@imkersneteland.be of 0494575015

Enkele foto’s van het bezoek bij de bijen.

Jongeren op imkerbezoek

Meer info over contact opnemen met Imkers Neteland via deze pagina

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *