Week van de bij 2022
Week van de bij 2022

Week van de bij 2022

Eind mei is week van de bij

Zondag 29 mei start de week van de bij. De week sluit aan op wereld bijendag en zet de bijen een week lang in de bloemetjes. De campagne wordt georganiseerd door Vlaamse Departement Omgeving en moedigt gemeentebesturen, bedrijven en burgers aan om zich in te zetten voor een beter leefmilieu voor wilde bijen en honingbijen.

Minder beton, meer bijen!

Het thema van afgelopen jaar was Bijenhelden breken uit. Hiermee werden burgers aangezet om meer leven te brengen in verharde tuintjes. Dit jaar is het thema “Minder beton, meer bijen! Elk bloempje telt. Heb je ook maar een klein plekje in je tuin, met de juiste planten en bloemen voorzie je voedsel waarmee tal van bijensoorten hun babybijtjes kunnen grootbrengen.

week-van-de-bij-2022
Affiche week van de bij 2022

Bijen helpen tijdens de week van de bij

Bijen zijn belangrijk, het zijn de meest belangrijke wezens op aarde. We kunnen ze dus maar best een beetje helpen. Niet alleen ons lekker eten, ook onze hele toekomst hangt af van bestuivers zoals bijen en hommels.

Imkers zorgen voor een warm nest voor honingbijen. Ook jij kan bijen naar je tuin lokken met een bijenhotel en het aanplanten van bijenvriendelijke bloemen en struiken. Tijdens de week van de bij kom je alles te weten hoe jij je steentje, ahum, bloementje (!) kan bij-dragen!

Imkers Neteland doet mee

Ook onze vereniging doet mee! Als gepassioneerde imkers ligt het lot van de bijen ons nauw aan het hart. We trachten met tal van acties burgers bewust te maken van het belang van bijen. Naar aanleiding van wereldbijendag 2022 en de week van de bij 2022 organiseren we een leuke activiteit voor de kleinsten onder ons.

Bouw je eigen bijenhotel

Zondag 22 mei kan je zelf je bijenhotel komen maken tijdens onze bijendag aan kinderboerderij ‘t Karrewiel in Grobbendonk. Een hele middag gaan we kloppen, timmeren en boren voor onze bijtjes!

Meer info: www.weekvandebij.be

Meer over onze activiteiten lees je hier

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *