Week van de bij 2023
Week van de bij 2023

Week van de bij 2023

Eind mei is week van de bij

Zondag 28 mei start de week van de bij 2023. De campagne zet de bijen een week lang in de bloemetjes. De week start met een groot bijenfeest in Brugge en sluit aan op wereld bijendag. De week van de bij is een organisatie van het Vlaamse Departement Omgeving en moedigt gemeentebesturen, bedrijven en burgers aan om zich in te zetten voor een beter leefmilieu voor wilde bijen en honingbijen.

Voorzie onderdak & voedsel voor onze bijen

Het thema van de week van de bij 2023 is Bed & Breakfast. Richt je eigen tuin in als B&B voor de bijen! Voorzie wat nestgelegenheid en voedsel voor de bijen. Voedsel voorzien voor bijen kan iedereen. Plant meer bloemen en bloemrijke struiken en bomen in je tuin en je zal versteld staan hoeveel bijen in je tuin komen smullen van de nectar en het stuifmeel dat ze er vinden.

week van de bij 2023
Thema week van de bij 2023: bed & breakfast

Minder beton, meer bijen!

Het thema van van 2021 was ‘Bijenhelden breken uit’. Hiermee werden burgers aangezet om meer leven te brengen in verharde tuintjes. Vorig jaar was het thema “Minder beton, meer bijen! Elk bloempje telt. Heb je ook maar een klein plekje in je tuin, met de juiste planten en bloemen voorzie je voedsel waarmee tal van bijensoorten hun babybijtjes kunnen grootbrengen.

week-van-de-bij-2022
Affiche week van de bij 2022

Bijen helpen tijdens de week van de bij

Bijen zijn belangrijk, het zijn de meest belangrijke wezens op aarde. We kunnen ze dus maar best een beetje helpen. Niet alleen ons lekker eten, ook onze hele toekomst hangt af van bestuivers zoals bijen en hommels.

Imkers zorgen voor een warm nest voor honingbijen. Ook jij kan bijen naar je tuin lokken met een bijenhotel en het aanplanten van bijenvriendelijke bloemen en struiken. Tijdens de week van de bij kom je alles te weten hoe jij je steentje, ahum, bloementje (!) kan bij-dragen!

Imkers Neteland doet mee met de week van de bij 2023

Ook onze vereniging doet mee! Als gepassioneerde imkers ligt het lot van de bijen ons nauw aan het hart. We trachten met tal van acties burgers bewust te maken van het belang van bijen. Naar aanleiding van wereldbijendag 2023 en de week van de bij 2023 organiseren we een leuke activiteit voor de kleinsten onder ons.

Meer info: www.weekvandebij.be

Meer over onze activiteiten lees je hier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *