Imkers in Antwerpen
Imkers in Antwerpen

Imkers in Antwerpen

Provinciale Imkersbond Antwerpen en de Kempen

In 2021 werd de nieuwe Antwerpse provinciale imkersbond opgericht: APIF vzw. Voluit “Antwerpse Provinciale Imkers Federatie”. Het doel van deze nieuwe vzw is om imkers uit de provincie Antwerpen die aangesloten zijn bij KonVIB te groeperen en te vertegenwoordigen. 

Waarom?

Verschillende lokale imkersbonden registreren leden bij VBI en Konvib. Voor de Antwerpse Konvib leden was er geen provinciale vertegenwoordiging meer nadat AVIB (Antwerpse vereniging voor imkerbelangen) in 2020 ophield te bestaan.

Met de opstart van APIF vzw kunnen Antwerpse imkerverenigingen opnieuw aansluiten bij de Vlaamse Imkersbond Konvib. APIF vzw behartigt de belangen van lokale Antwerpse en Kempische imkerverenigingen en vertegenwoordigt de imkersbonden op nationaal niveau.

Vereniging voor imkers

APIF vzw staat ten dienste van de imkers en werkt als organisatie op provinciaal niveau mee aan initiatieven die de bijen, de individuele imkers en de lokale imkerverenigingen ten goede komen. APIF bestrijdt mee de Aziatische Hoornaar en ondersteunt acties die de leefomgeving van bijen verbeteren. Gezonde en veerkrachtige bijen waarmee het aangenaam imkeren is zijn een absolute topprioriteit. Zo is varroabestrijding met nieuwe technieken zoals izolator chmary een belangrijk thema waarbij APIF vzw de lokale bonden bijstaat. 

Imkerdag

Zondag 13 november organiseert APIF vzw de Antwerpse Provinciale Imkerdag. Alle info vind je deze pagina.

antwerpse provinciale imkerdag
antwerpse provinciale imkerdag

Lid worden bij APIF

Wil je als imker of als vereniging aansluiten bij APIF vzw? Contacteer ons voor meer info.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *