Imkers in Antwerpen
Imkers in Antwerpen

Imkers in Antwerpen

Provinciale Imkersbond Antwerpen en de Kempen

In 2021 werd de nieuwe Antwerpse provinciale imkersbond opgericht: APIF vzw. Voluit “Antwerpse Provinciale Imkers Federatie”. Het doel van deze nieuwe vzw is om imkers uit de provincie Antwerpen die aangesloten zijn bij KonVIB te groeperen en te vertegenwoordigen. 

Waarom?

Verschillende lokale imkersbonden registreren leden bij VBI en Konvib. Voor de Antwerpse Konvib leden was er geen provinciale vertegenwoordiging meer nadat AVIB (Antwerpse vereniging voor imkerbelangen) in 2020 ophield te bestaan.

Met de opstart van APIF vzw kunnen Antwerpse imkerverenigingen opnieuw aansluiten bij de Vlaamse Imkersbond Konvib. APIF vzw behartigt de belangen van lokale Antwerpse en Kempische imkerverenigingen en vertegenwoordigt de imkersbonden op nationaal niveau.

Vereniging voor imkers

APIF vzw staat ten dienste van de imkers en werkt als organisatie op provinciaal niveau mee aan initiatieven die de bijen, de individuele imkers en de lokale imkerverenigingen ten goede komen. APIF bestrijdt mee de Aziatische Hoornaar en ondersteunt acties die de leefomgeving van bijen verbeteren. Gezonde en veerkrachtige bijen waarmee het aangenaam imkeren is zijn een absolute topprioriteit. Zo is bijengezondheid en varroabestrijding met nieuwe technieken een belangrijk thema waarbij APIF vzw de lokale bonden bijstaat. 

Werkgroepen APIF vzw

Heb je een bijzondere kwaliteit of een groot enthousiasme over de bijen en wil je uzelf engageren of heel wat bijleren over imkeren? Neem dan deel aan de werkgroepen van APIF in provincie Antwerpen. Hier ontmoet je collega imkers uit de Antwerpse regio en neem je mee initiatieven ten voordele van de bijen, de imkers en imkerverenigingen.

Je kan deelnemen aan een of meerdere van deze werkgroepen:

  • Selectie & moerkweek
  • Bijenweide & Bestuiving
  • Bijengezondheid
  • Aziatische hoornaar

Contacteer ons voor meer info.

Imkerdag 2023

Zondag 2 december 2023 organiseerde APIF vzw de Antwerpse Provinciale Imkerdag. Een kort verslag vind je deze pagina.

Lid worden bij APIF

Wil je als imker of als vereniging aansluiten bij APIF vzw? Contacteer ons voor meer info.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *