Kempens Landschap koopt De Raam
Kempens Landschap koopt De Raam

Kempens Landschap koopt De Raam

Kempens Landschap koopt De Raam

Goed nieuws voor imkersgilde Sint-Ambrosius uit Rijkevorsel. vzw Kempens Landschap koopt de gronden van Bijencentrum De Raam en verzekert daarmee het behoud van de prachtige bijentuin met het bezoekerscentrum waar bijen centraal staan.

Het domein is 1,5ha groot en was in privé bezit van Jef Lauryssen, voorzitter van de imkersbond van Rijkevorsel. Met behulp van subsidies van provincie Antwerpen werd het domein omgebouwd tot een waardevolle bijentuin waar meer dan 300 verschillende drachtplanten voedsel bieden voor de bijen. Door de aankoop blijft het domein in gemeenschapshanden en zal iedereen er van kunnen blijven genieten.

Stichting Kempens Landschap

De vzw Kempens Landschap verwerft gronden gronden om historisch landschap te bewaren en op te waarderen. De stichting voert beheerwerken uit in natuur- en bosgebieden en legt wandel -en fietspaden aan. In Grobbendonk beheert Kempens Landschap het Philipsbos dat ze momenteel omvormen tot een gemengd loofbos met verschillende biotopen waar een rijke fauna en flora zich thuis voelt.

https://www.kempenslandschap.be/nl/nieuws/kempens-landschap-koopt-bijencentrum-raam-rijkevorsel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *