Cursus Korfvlechten
Cursus Korfvlechten

Cursus Korfvlechten

Korfvlechten, een oeroude ambacht

Korfvlechten, een vak apart. De Nederlander Rob Triest beheert de oeroude ambacht als geen ander en geeft cursussen over heel Nederland en binnenkort dus ook in België.

Rob is een korfvlechter die een techniek van 450 jaar oud hanteert. Zijn bijenkorven zijn oersterk. De wand die twee keer zo dik is als een standaard korf zorgt voor extra isolatie waardoor de bijen in de winter minder warmte verliezen. De honingvoorraad die de bijen gebruiken als brandstof om hun nest warm te houden slinkt daardoor minder snel zodat de bijen de winter beter overleven.

Korfvlechtcursus in Antwerpen

In het weekend van van 22 & 23 januari vindt de eerste cursus korfvlechten plaats in het Crown Plaza hotel in Antwerpen. Helaas is deze volzet. In minder dan 3 dagen tijd boden 12 geïnteresseerden zich aan. Zij zullen op één weekend tijd elk een eigen korf vlechten met biologisch geteeld roggestro en vlechtbanden uit bamboe.

Door de grote interesse organiseert VBI volgend jaar in verschillende provincies een nieuwe cursus korfvlechten met Rob Triest. Wil je zelf ook graag korfvlechter worden, aarzel dan niet om je op te geven voor deze cursus!

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *